Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό

Ιωάννης Σάββας, DVM, PhD, Καθηγητής
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, από όπου έλαβε και το Διδακτορικό Δίπλωμα. Κύρια ενδιαφέροντά του είναι η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση κατά τη διάρκεια της αναισθησίας, η περιεγχειρητική αναλγησία, το σοκ, η δια-διαφραγματική πίεση και η ατελεκτασία του πνεύμονα.

 

 

 

Γεώργιος Καζάκος, DVM, PhD, Αναπληρωτής καθηγητής
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ το 1996, από όπου έλαβε και το Διδακτορικό Δίπλωμα με βαθμό “άριστα” το 2005. Κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές του συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της Μονάδας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας. Τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ενδιαφέροντά του σχετίζονται με το επιστημονικό πεδίο της Νευροχειρουργικής, της Αναισθησιολογίας, της Αναλγησίας και της Εντατικής Θεραπείας.

 

Τηλέμαχος Αναγνώστου, DVM, PhD, Αναπληρωτής καθηγητής
Κύρια επιστημονικά/ερευνητικά ενδιαφέροντα: αντιμετώπιση του πόνου στα μικρά ζώα, τοπική αναισθησία, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση στα μικρά ζώα.

 

 

Ακαδημαϊκή Υπότροφος

Κυριακή Παυλίδου, DVM, PhD
Η Κυριακή Παυλίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής το 2006. Μεταξύ 2006-2007 μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής και το 2007-2008 μετεκπαιδεύτηκε στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία. Κατά το 2009-2013 ήταν υποψήφια διδάκτορας στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία. Η διδακτορική διατριβή της με θέμα “Κλινική μελέτη της δια-διαφραγματικής πίεσης κατά τη διάρκεια της γενικής αναισθησίας στο σκύλο” χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα “Ηράκλειτος ΙΙ”. Από το 2016, συμμετέχει στην καθημερινή κλινική πράξη της Μονάδας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική διατριβή της ως υπότροφος του ΙΚΥ. Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι αναπληρώτρια σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού “Ιταρική Ζωων Συντροφιάς” της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς.

Υποψήφιοι Διδάκτορες

Ειρήνη Δημοπούλου
Παναγιώτα Καραμιχάλη
Βιργινία Παπαγεωργίου
Ειρήνη Σαρπεκίδου

Μεταπτυχιακοί Φοιτητές

Κωνσταντίνος Βαρκούλης
Γλυκερία Κιρμανίδου
Σπύρος Κατσαμπής
Άννα Παρασκευαδάκη
Γιώργος Πολυζώης
Μαριέττα Χαρτερού

Μετεκπαιδευόμενοι

Σμαράγδα Καραμανίδου
Δήμητρα Καρατζιά
Μαριάννα Μωραΐτη
Ελισάβετ Παναγοπούλου
Χρήστος Πολίτης
Αρτέμιος Στρατογιαννάκος
Σωτήριος Τούμπος
Κυριακή Φτεργιώτη